“Шопска мерудия“ представя едно различно лице на Ивелина Колева

от в 12:36 на 21.10.2017 в Новини

Оцени тази статия:
“Шопска мерудия“ представя едно различно лице на Ивелина Колева Folk.bg

“Шопска мерудия“ представя едно различно лице на Ивелина Колева

“Шопска мерудия“ представя едно различно лице на Ивелина Колева

Първата песен от поредицата нови заглавия, които Ивелина Колева ще предложи на публиката тази есен, е “Шопска мерудия“. От днес видеоклипът може да бъде гледан в ефира на “Планета Фолк“ и в Planeta Official в YouTube. Публиката с радост прие новото заглавие, което представя едно различно лице на Ивелина Колева като изпълнител. Тя винаги е предпочитала да залага на авторски композиции, като и този път не прави изключение. Звученето обаче е битово и автентично, нещо, което връща Ивелина Колева към ученическите й години, когато е изпълнявала доста такива песни. “Шопска мерудия“ е по музика и аранжимент на Живко Желев, а текстът е написан от Полина Дакова. Както подсказва и заглавието, песента може да бъде отнесена изляло към Шопската фолклорна област, като представя типичния й стил и ритъм. Видеоклипът е реализиран в Североизточна България, а любезен домакин на снимките е “Калимански хан”.

“Това, че съм добруджанка, не бих искала да ме поставя в рамки като изпълнител. Затова реших този път да експериментирам и да бъда различна. Записах песни и от други фолклорни области, защото моите покани за концерти са от цяла България и приемам създаването на такива песни като един вид уважение към почитателите, които са дошли да ме видят и чуят по време на моите концерти“, споделя Ивелина Колева пред www.planeta.tv.
Допълнение към красивото изпълнение и кадри е оригиналната хореография на формация “Пловдивъ”. За представянето на мелодията Ивелина Колева избра типична шопска носия, а визията й е дело на Борислав Соколов – Бони /грим/ и Мими Иванова /коса/. По време на снимките изпълнителката реализира и нова фотосесия заедно с фотографа Виктория Сиракова.


Теми   ивелина колева | пайнер | планета | шопска мерудия

Още по темата

Коментари


Все още няма коментари за тази статия!




Не сте попълнили всички полета!



x