/ИНТЕРВЮ/ Вилислав: Музиката обединява, а не разделя

от в 23:49 на 10.04.2016 в Интервюта

Оцени тази статия:
/ИНТЕРВЮ/ Вилислав: Музиката обединява, а не разделя Folk.bg

/ИНТЕРВЮ/ Вилислав: Музиката обединява, а не разделя

/ИНТЕРВЮ/ Вилислав: Музиката обединява, а не разделя Снимка: Снимки: Личен архив, Камелия Ерменкова, Георги Малев

Вилислав е сред обещаващите имена на българската музикална сцена. Стартира кариерата си с два поп проекта, но с третия направи обрат и се вля в редиците на поп-фолка. С него стана част и от най-новата и бързо набираща скорост музикална компания Hit Mix Music. Песента му "Обяснителен режим" и видеото към нея успяха да грабнат публиката и той прикова внимание върху себе си. Читателите на Folk.bg му отправиха въпроси, на които той отговори и разясни част от бъдещите си творчески планове. 

Георги Костадинов:

Хей, Вили, на какво ще заложиш за напред? Понеже лятото вече наближава - къде и как мислиш да си го прекараш? Благодаря за отговорите желая ти много успехи в Hit Mix Music ;)

Вилислав: Здрасти, Жоро! Благодаря за пожеланията! Ще заложа на различни парчета, искам всяка следваща песен да е по-различна и разбира се, по-добра от предходната. Няма да спра да ви изненадвам. Имам страшно много идеи и се надявам да успеем да ги реализираме с Hit Mix Music.


Диана:
Вече само поп-фолк парчета ли ще пускаш? Как ще продължи кариерата ти в фирмата "Хит Микс Мюзик" само с един композитор?

Вилислав: Няма да правя само поп-фолк парчета, но за момента ще заложа на това. Планирам да ви изненадам и с една поп балада, но това ще стане през зимата. Дотогава очаквайте само готини и ударни парчета. А относно другия ти въпрос – това, че Оцко е продуцент на Hit Mix Music, по абсолютно никакъв начин не ме задължава да работя само с него като композитор. На него съм се доверил за дебютното си поп-фолк парче, защото е страхотен, талантлив музикант и бях сигурен, че проектът ще се получи на ниво. Оставям на вас да прецените дали съм бил прав.


Момчил:
Кога да очакваме следващото парче? Смяташ ли да направиш дует с някой друг изпълнител от фирмата? Отворен ли си към съвместни проекти и с изпълнители на Пайнер?

Вилислав: Следващата песен може да очаквате в разгара на лятото. Отворен съм към всякакви предложения за съвместни проекти и колаборации с артисти както от нашата компания, така и с изпълнители от другите компании, стига да има желание и от двете страни.


Ванеса:
Първо искам да те поздравя за новата ти песен. Мисля, че се приема много добре! Много харесвам и песента ти "Остани". Дали можем да очакваме и друг проект с поп звучене от теб или окончателно приключваш с поп музиката? Също искам да те попитам какво е мнението ти по въпроса със сравненията между теб, Фики и Карлос?

Вилислав: Здрасти! Радвам се, че оценяваш музиката ми! Не съм приключил с поп музиката. Винаги съм казвал, че не искам да се затварям в рамки и да разделям музиката. За мен музиката е изкуство, в което няма как да се ограничаваш, особено в днешно време, когато пазарът се пренасища от еднообразие. Трябва да си различен. Затова реших да експериментирам с този свой първи поп-фолк проект и мога да кажа, че съм доволен от резултата. Ще ви предлагам различни парчета - и поп, и поп-фолк, за да може един ден, живот и здраве, когато издам албум, вътре да има за абсолютно всекиго по нещо.


Ивелина Биковска:
Здравей, прекрасен! Уникален си! Песента е страхотна! Слушам я постоянно! Имаш уникален глас! Какво обичаш да правиш през свободното си време? Кога ще дойдеш в Стара Загора? Обичам те!

Вилислав: Здравей! Благодаря ти много! Радвам се, че съм те докоснал! През свободното си време (рядко се случва да имам такова) обичам да си почивам, просто да си лежа и да гледам филми или пък да излизам и да се забавлявам с приятели на някое готино местенце. Понякого ходим на кино, на театър, най-често на дискотека.


Тереза:
Много хубава песен, поздравления уникална е, страхотна е. Как стана така, че реши да правиш поп-фолк кариера в България? Как се случиха нещата? И посветена ли е на някого песента? И как се роди идеята за клипа и песента? Благодаря.

Вилислав: Много ти благодаря! Нещата се случиха много случайно, по едно щастливо стечение на обстоятелствата. Бях в доста труден момент и не знаех накъде да поема, чувствах се наистина изгубен. Казах си „Остави нещата да се подредят! Съдбата си знае работата“... И така стана. Запознах се с Оцко. Винаги съм харесвал начина му на работа като композитор, но нямах впечатления що за човек е. Сега спокойно мога да кажа, че е прекрасен човек и се радвам, че имам удоволствието и късмета да ми бъде продуцент и да работим заедно. След като се запознахме и поговорихме той започна да работи по демото на „Обяснителен режим“. При следващата ни среща ми го пусна и веднага ме грабна. Не се съмнявах че ще ми предложи силно парче, повече се притеснявах как хората ще приемат този мой „творчески завой“. Но за щастие след излизането на песента чувам само позитиви.


Томе:
Здравей, аз съм фена ти от Македония. Исках да те попитам какво мислиш за Галена и би ли направил дует с нея?

Вилислав: Здрасти, Томе! Харесвам Галена. Имам удоволствието да я познавам лично. За мен тя е един от малкото артисти, които наистина се отличават от масата и спокойно мога да кажа че е оставила значителна следа в жанра. А за дует има време, но с удоволствие бих направил нещо съвместно с нея. Кой би отказал?

Мария Р.:
Здравей, Вили! Много добра песен, не съм спирала да я слушам, откакто е излязла! Пожелавам ти още по-големи хитове и чакаме вече следващото парче. Моят въпрос е защо се спря именно на Хит Микс Мюзик, а не на Пайнер? Би ли направил дует с изпълнител от Пайнер и с кого? Благодаря и успехи!

Вилислав: Здрасти! Много се радвам, че ти харесва и много благодаря за пожеланията! Както вече казах в един от по-горните въпроси, нещата се случиха по щастливо стечение на обстоятелствата. Чувствам се на точното място за мен, а и екипът е страхотен. Радвам се, че съм част от музикалното семейство на Hit Mix Music. Отворен съм към всякакви предложения за съвместни проекти от артисти на други компании. Защо не? В крайна сметка музиката обединява, а не разделя. Така че не виждам причина да има препятствие за такава колаборация.

Бастет:
Здравей, Вилислав! Като нов изпълнител, искам да те поздравя първо за хубавата песен, хареса ми от първо слушане. А ето и въпросите ми към теб... Занапред само с Оцко ли ще работиш или ще разнообразяваш? Мислил ли си да направиш дует с Кристиана? Кога може да очакваме следваща песен от теб и какъв ще е стила й? В момента имаш ли сериозна връзка? Само на поп-фолк ли ще залагаш или ще може да чуем от теб нещо по-различно? Успех за напред!

Вилислав: Здрасти! Благодаря ти! Ще работя с различни композитори и текстописци, и ще правя различна музика. Стремя се да създам своя собствена музикална линия, която да следвам, но същевременно искам да избягам от еднообразието. Така че ще правя само различни проекти. Кристиана е страхотен изпълнител и бих се радвал да направим съвместно парче, а и съвсем скоро чухме за успехите й и в поп музиката, така че защо не и някой поп проект да направим заедно. Мисля, че ще се хареса. В днешно време хората все по-малко разделят музиката на жанрове. За тях е важно парчето да е силно. Виждаме много колеги, които често разнообразяват и в двата жанра. Следващата песен очаквайте лятото, но не искам да се ангажирам и да давам срокове. Струва си чакането! Ще бъде силен проект и различен от „Обяснителен режим“. В момента нямам сериозна връзка и съм се отдал изцяло на работата си по музикалните си проекти. Всяка връзка изисква енергия и време, които да влагаш, а в момента съм на друга вълна. Така че предпочитам само да се забавлявам, вместо да се обвързвам. А и честно да ти кажа като чуя „връзка“ малко настръхвам, но това е друг въпрос.

 

 

 

 

 

 

 

 


Теми   hit mix music | вилислав

Още по темата

Коментари


Все още няма коментари за тази статия!




Не сте попълнили всички полета!



x