Валя с нова фолклорна програма

от в 11:09 на 22.06.2018 в Новини

Оцени тази статия:
Валя с нова фолклорна програма Folk.bg

Валя с нова фолклорна програма

Валя с нова фолклорна програма

Преди седмица Валя засне пет народни песни, които ще бъдат включени в новата й фолклорна програма. Певицата е подбрала мелодии от различни фолклорни области, които са добре познати на любителите на българската народна музика. Интересното е, че музиката на една от песните е написана от самата певица.
Местата, на които Валя засне клиповете, са любими нейни кътчета в Родопа планина. Изборът на тази локация не е случаен, тъй като от години Валя има еко-вила в полите на планина, намираща се на 1700 м. надморска височина. Тя често посреща гости, които са избрали да прекарат почивката си именно там.

“Фолклорът винаги намира място в моя репертоар. В участията ми по празници на общини или фирмени партита, народната музика винаги присъства. Щастлива съм, когато видя хората, как се стичат на площадите и всички се хващат на хора, жадни за народни ритми.”

В новата фолклорна програма Валя е заложила на облекла с фолклорни мотиви, сътворени дизайнерката Елена Христова, която създава индивидуални модели, вдъхновени от народното творчество. Тоалетите на певицата са украсени с ръчно направени бродерии, стилизирани елементи и фолклорни мотиви, съчетани с изтънченост и майсторство. За цялостната визия допринасят и аксесоарите към облеклата – красиви пафти и цветя в косите.


Теми   валя | пайнер | планета | планета фолк

Още по темата

Коментари


Все още няма коментари за тази статия!




Не сте попълнили всички полета!



x