Роксана отваря нова музикална страница с „Джелем, Джелем“

от в 17:36 на 21.11.2021 в Новини

Оцени тази статия:
Роксана отваря нова музикална страница с „Джелем, Джелем“ Folk.bg

Роксана отваря нова музикална страница с „Джелем, Джелем“

Роксана отваря нова музикална страница с „Джелем, Джелем“ Снимка: roksana.bg/KVZ

Кралицата на циганската музика – Роксана, отваря нова страница в кариерата си. След като години наред получава любовта на хората, певицата вече е готова да дава. Готова е да използва музиката за много повече от това да забавлява, а именно – да фокусира погледите върху важните проблеми днес.
Първата крачка на Роксана в тази посока се казва „Джелем, Джелем“. Ново, много силно и необходимо послание вплита певицата в своята версия на циганския химн. Гордо заявявайки се като циганка, Роксана е готова да постави на дневен ред най-дълбоките рани на обществото, в което живее. В „Джелем, Джелем“, Роксана проектира собствената си рецепта за лекуването им.
За да събори границите в обществото, обаче, Роксана събаря първо собствените си граници в музиката. А целта е една – да стигне до всяко едно ухо, готово да слуша и до всяко око, готово да види нейния свят. Затова Роксана влиза смело в една изцяло нова територия, но с вярата, че музиката е единственото необходимо средство, способно да свързва и най-големите крайности.
„Джелем, Джелем“ става възможна благодарение на още двама артисти – електронните продуценти The Editor и Иван Шопов (Cooh, Balkansky). Всеки от тях, прави свой собствен прочит на циганския химн. А киноразказът е поверен на режисьора Кирил Киров – Кико („Като две капки вода“). Продуцент на новия проект е KVZ Music Ltd.


Теми   джелем | роксана

Още по темата

Коментари


Все още няма коментари за тази статия!




Не сте попълнили всички полета!



x