Поп певецът Жоро: Какво лошо има в поп-фолка?

от в 10:55 на 28.09.2017 в Новини

Оцени тази статия:
Поп певецът Жоро: Какво лошо има в поп-фолка? Folk.bg

Поп певецът Жоро: Какво лошо има в поп-фолка?

Поп певецът Жоро: Какво лошо има в поп-фолка?

Жоро грейна на корицата на новия брой на списание „Образование“. Певецът разказва в подробности за своя път към музиката – от детските игри през приемането му в хора на Българското национално радио, до стартирането на самостоятелна музикална кариера. Само след броени дни той ще представи втория си поп сингъл „Високо напрежение“.

Изпълнителят е категоричен, че тази работа никак не е лесна. „Зад един проект стоят много хора – всеки със своя опит, безсънни нощи, а на финала този целият труд очаква оценката на публиката“, споделя той пред изданието.

Жоро не крие и разочарованието си от така яркото разделение на жанровете у нас. Самият той не отрича най-масовия стил – поп-фолка. „Ние сме държава на Балканите, имаме огромна история зад себе си, какво лошо има да съществува такова звучене. Има упреци към текстовете, клиповете в този жанр, но от няколко години същите „яки дупари“ има и в хип-хопа. За мен няма добър или лош музикален стил. Бих се радвал на взаимност между артистите, независимо към кой жанр принадлежи. Самата публиката е една и съща – днес са на участие на Криско, утре на Джена. Вижте и стените им във фейсбук – постват песни и на едните, и на другите артисти. Вярвам, че до няколко години ще отмием разграниченията“, категоричен е Жоро.

Изпълнителят харесва и слуша актуалното хип-хоп звучене, но искрено съжалява, че голяма част от музикалните медии не поощряват класическото поп звучене. „Вие видяхте ли някъде да се излъчва в телевизионен ефир „Гълъбо“ – безспорно един от най-големите хитове тази година? И оправданието на телевизиите е, че песента не им е по формат. А същите те излъчват “Hello” на Adel. И има още много такива примери.“


Теми   жоро

Още по темата

Коментари


Все още няма коментари за тази статия!




Не сте попълнили всички полета!



x