Над 1 500 участници ще се изявят на сцената на „Фолклорна магия“ в Банско

от в 10:40 на 28.06.2018 в Събития

Оцени тази статия:
Над 1 500 участници ще се изявят на сцената на „Фолклорна магия“ в Банско Folk.bg

Над 1 500 участници ще се изявят на сцената на „Фолклорна магия“ в Банско

Над 1 500 участници ще се изявят на сцената на „Фолклорна магия“ в Банско

Над 1 500 самодейци от България ще вземат участие на първия Национален фестивал за народно творчество „Фолклорна магия“. В продължение на три дни те ще бъдат част от конкурсната програма на фестивала. Ще има четири категории за участие – пеене, свирене, танци и демонстрация на обичаи и традиции. Фестивалът ще се проведе на няколко сцени, в Градски парк, Банско.

Всички участници ще имат възможността да създадат чрез изкуството си неповторима атмосфера и колорит в световноизвестния планински курорт.

Мисията на фестивала е да популяризира, съхрани и развие българските традиции, фолклор, обичаи, култура и родното производство. Да представи пазителите на народното ни творчество – самодейци, занаятчии и производители на традиционни стоки. Да изгради ежегоден, традиционен форум на българщината, който да е сред 5-те най-значими фолклорни фестивала у нас.

Очаквайте всеки ден - конкурсна програма, тържествено награждаване, вечерна програма със специални гост-изпълнители, народни художествени занаяти и изложение с търговски площи, творчески работилници, традиционни игри и обичаи, книжен пазар за етнография и фолклор, общини, представящи своите забележителности, български производители на традиционни храни и напитки, кулинарни зони и състезания за ястия от българската кухня, атракциони и други.

Национален фестивал „Фолклорна магия“ ще се проведе на 29, 30 юни и 1 юли.


Теми   банско | фен тв | фолклорна магия

Още по темата

Коментари


Все още няма коментари за тази статия!




Не сте попълнили всички полета!



x