"Балканска магия" събира на една сцена Алисия, Крум, Тони Стораро и други

от в 10:44 на 16.07.2018 в Събития

Оцени тази статия:
"Балканска магия" събира на една сцена Алисия, Крум, Тони Стораро и други Folk.bg

"Балканска магия" събира на една сцена Алисия, Крум, Тони Стораро и други

Организаторите на „Балканска магия“ – Велинград добавят цели пет нови имена в музикалната си програма. Това са Крум, Diona, Елица, както и фолклорните изпълнители Дафина Димитрова и Филип Синапов.

Фестивалът на музиката, мезето и питието ще се се състои на стадион „Чепинец“ на 19, 20, 21 и 22 юли в СПА столицата на България, където посетителите ще отпразнуват и 70-годишнината на Велинград.

Певецът Крум ще се изяви на 19 юли (четвъртък). Освен, че зад гърба си има дълга музикална кариера, той е носител и на множество призове. Най-големият от тях е наградата за „Най-добра песен от България“, връчена му на Първите балкански музикални награди през 2009 г. В момента изпълнителят покорява класациите с новия си проект „Обичам те“, който е колаборация с Анелия и може да бъде гледан в ефира на ФЕН ТВ.

Веднага след Крум на сцената ще се качи атрактивната Diona. Тя е големият победител на BG Music Festival 2018 в категория „Хип-Хоп/R & B“ с песента си „Жестока“. Набира все повече почитатели и с участието си в популярен уеб сериал, което я прави любимка на малки и големи.

Към програмата ще се присъедини и Детско-юношеска вокално-инструментална школа „Звънче“ – гр. Велинград. Талантливите деца с художествен ръководител сем. Казалиеви ще внесат прекрасно настроение със своите песни и танци.

На 20 юли (петък) новото попълнение в програмата е народният певец от ефира на Фен Фолк ТВ Филип Синапов. Той е известен най-вече с изпълнението на песни от родопската фолклорна област. През 2018 г. година печели първа награда в категория „Нашенски славей“ над 16 години в първото издание на Национален фестивал за народно творчество „Фолклорна магия“, гр. Банско.

Почитателите на народната музика ще имат възможността да се насладят и на Ансамбъл за автентичен фолклор – Драгиново с худ. ръководител Грета Кадьова. Той ще представи своите изпълнения на родопски песни и танци, датиращи от 19 век.

По-късно вечерта сърцата на посетителите ще покори певицата на ФЕН ТВ Елица. Тя може да се похвали с дългогодишна кариера в музиката, като изпълнява еднакво добре различни стилове. Участвала е в редица вариететни програми и концерти по цял свят. С песните си „Дали това е любовта“ и „Тебе, бебе“ печели интереса на меломаните.

На 21 юли (събота) към музикалната програма ще се присъедини младата народна изпълнителка Дафина Димитрова. Тя е два пъти носителка на сребърен медал от фестивала за народни песни и танци „Орфеево изворче“ и „Орфеева дарба“. Добре позната е на почитателите от ефира на Фен Фолк ТВ, както и с участията си на международния фестивал „Пирин Фолк“ – Сандански.

Децата от вокална група „Караоке“, НЧ „Отец Паисий – 1893“ – гр. Велинград, които ежегодно печелят разнообразни отличия и грамоти, също ще омагьосат публиката с песните си, предвождани от художествения си ръководител Юлиана Ковачева.

„Балканска магия“ ще се проведе на 19, 20, 21 и 22 юли във Велинград, стадион „Чепинец“. Ето и пълната музикална програма на Фестивала на музиката, мезето и питието:

19 юли (четвъртък) – Алисия, Сашо Роман, Крум, Diona, Ива и Велислава Костадинови, Детско-юношеска вокално-инструментална школа „Звънче“ – гр. Велинград с худ. Ръководител сем. Казалиеви.

20 юли (петък)– Тони Стораро, Румяна Попова, Caramel, Нанси, Елица, Филип Синапов, Ансамбъл за автентичен фолклор – Драгиново с худ. ръководител Грета Кадьова.


21 юли (събота)– Драган Коич-Кеба (Сърбия), Ашли, Румина, Радостина Паньова, Дафина Димитрова, Вокална група „Караоке“, НЧ „Отец Паисий – 1893“ – гр. Велинград с худ. ръководител Юлиана Ковачева

22 юли (неделя) – Сигнал, Йорданис Агапитос (Гърция), Клавдия, Дения Пенчева, дует „Пирин“

ВХОД СВОБОДЕН!


Теми   алисия | диона | крум | тони стораро

Още по темата

Коментари


Все още няма коментари за тази статия!




Не сте попълнили всички полета!



x